Hoe kunt u een burn-out voorkomen?

Wanneer u een burn-out heeft opgelopen, dan dienen de signalen al lange tijd voordien aan. In de regel zult u al een tijdje overspannen en gestrest zijn. Voor uw omgeving zal het waarschijnlijk geen verrassing zijn als u een burn-out krijgt. Waarschijnlijk hebben zij al pogingen gedaan om te voorkomen dat klachten verergeren. Ongetwijfeld zult u zichzelf ook afvragen hoe u een burn-out had kunnen voorkomen. Het belangrijkste punt om een burn-out te voorkomen, is het herkennen van de klachten. Als u tijdig de klachten herkent, dan kunt u snel hulp inschakelen van de Breinregisseur en een burn-out voorkomen.

Hoe kan de Breinregisseur u helpen bij het voorkomen van een burn-out?

Er kunnen allerlei redenen aangehaald worden die de oorzaak zouden kunnen zijn van uw burn-out. Uiteindelijk is er iets in u dat geactiveerd wordt door bepaalde prikkels van buitenaf. Het zijn deze prikkels, zoals drukte op het werk en allerlei situaties in de privésfeer, die vaak als oorzaak aangehaald worden. Natuurlijk kunt u aan deze externe oorzaken wat doen, maar hiermee behandelt u niet de blokkade die ervoor zorgt dat u overspannen raakt. Als u deze blokkade weet te vinden, dan is een burn-out relatief eenvoudig te voorkomen. De behandeling van de Breinregisseur is erop gericht, om de bron te vinden en wat vervolgens een snel herstel mogelijk maakt.

Wilt u een burn-out bij uw werknemers voorkomen?

U doet er goed aan om de Breinregisseur preventief in te schakelen, als het met één of meerdere werknemers mis dreigt te gaan. U kunt dan nog een burn-out bij uw medewerkers voorkomen. Als u ons inschakelt voor een traject ter voorkoming van een burn-out, dan zorgen wij ervoor dat uw medewerkers die al burn-out klachten hebben een behandeling krijgen om een volledige uitval te voorkomen. U verlaagt hiermee uw ziekteverzuim en ziektekosten voor langdurige uitval.