Volg ons ook op LinkedIn voor meer Breinregisseur nieuws

Worstelt jouw organisatie met (langdurig) psychisch verzuim en zijn jullie toe aan een vernieuwende aanpak? Zet dan 23 mei in je agenda. In deze online inspiratiesessie vertellen we je hoe we met onze unieke Brein Regie Methode kunnen helpen het psychisch verzuim in jouw organisatie drastisch te verlagen.

Wat is het eerste dat ik ga ervaren in een Brein Regie Methode traject? Die rust in je lijf, waar je voorheen getriggerd werd. Het negatieve gevoel, de stressfysiologie, is helemaal verdwenen of aanzienlijk afgenomen naar een niveau waarmee je prima kunt dealen. Zo simpel is het eigenlijk, je voelt het in je lijf.

winterdip-winterdepressie-stresssignalen

Hou vol! We zijn er bijna! Het wordt alweer langer licht, het zonnetje schijnt voorzichtig weer zo nu en dan. Nog maar een maandje of 2… dat hebben we weer een winter overleeft. Zeg es eerlijk? Word jij ook zo moe van dat winterdip excuus dat je jezelf ieder jaar weer voorschotelt?

positief denken

Is je glas halfleeg of halfvol? Hoe jij deze eeuwenoude vraag over positief denken beantwoordt, weerspiegelt jouw kijk op het leven. Je houding ten opzichte van jezelf, je omgeving, of je optimistisch of pessimistisch bent en het kan zelfs je gezondheid beïnvloeden!

Breinregisseur Magazine

Daar is 'ie dan! Het Breinregisseur magazine. In dit nieuwe magazine tref je nieuwe en interessante informatie over de achtergronden, het wetenschappelijk onderzoek en praktijkvoorbeelden met inzet van de Brein Regie Methode.

Quote van een GZ psycholoog : "We behandelen niet goed en gaan nog niet goed om met de klachten. De klachten blijven langer bestaan dan nodig. We moeten beter leren behandelen. Ben je hier geïnteresseerd in dan kan ik je de Breinregisseur aanbevelen."

In RTL Z programma Zo Kan Het Ook mochten wij het verhaal van De Breinregisseur vertellen. Waarom doen we wat we doen en wat maakt onze aanpak nu zo anders dan vakgenoten om ons heen?

De conventionele (psychosomatische) aanpak van burn-out klachten helpt velen, laten we dit voorop stellen. Maar helaas zien wij ook regelmatig dat het niet duurzaam is en niet de daadwerkelijke triggers wegneemt die maar al te vaak aan de burn-out ten grondslag liggen. Daarmee loop je het risico dat een ogenschijnlijk succesvolle behandeling uiteindelijk toch vooral symptoombestrijding bleek te zijn.

Fight, Flight of Freeze is een normale reactie van ons brein bij stress en veranderingen. Als er zich een stressvolle situatie voordoet in het leven, dan komen daar gevoelens van controleverlies bij.

Voormalig Tweede Kamer lid Zihni Özdil vertelde in de talkshow van Beau over zijn eigen burnout. Daarmee raakte hij wat ons betreft spot-on de kern. Een burnout heeft niet te maken met hoeveel uren je werkt.

Heb je psychische klachten, dan wil dat niet zeggen dat je niet kunt werken. Toch vinden werkgevers het vaak een moeilijke situatie.

Steeds meer werkende professionals lopen vast door een continue hoge werkdruk. Bij de Breinregisseur pakken we burnoutklachten doeltreffend aan met een praktische methode. Niet oeverloos praten, maar zaken opruimen zodat er ruimte ontstaat om zelf weer de regie te nemen.