winterdip-winterdepressie-stresssignalen

Over de winterdip als zondebok en het negeren van stresssignalen

Hou vol! We zijn er bijna! Het wordt alweer langer licht, het zonnetje schijnt voorzichtig weer zo nu en dan. Nog maar een maandje of 2… dat hebben we weer een winter overleeft.

Zeg es eerlijk? Word jij ook zo moe van dat winterdip excuus dat je jezelf ieder jaar weer voorschotelt? Als het dan toch koud en donker is… zou je jezelf dan niet liever boerenkool met worst voorschotelen?

Elke winter zijn de koude, donkere maanden weer een verleidelijk excuus om stress signalen te negeren en de schuld te geven aan de tijd van het jaar. “Ik heb nu eenmaal elk jaar last van een winterdip”. Oh ja joh?

Hoelang blijf jij de winter nog de schuld geven? Het negeren van stresssignalen is elk seizoen schadelijk voor je mentale en fysieke gezondheid. En is je korte lontje eigenlijk ook niet nogal vervelend voor je omgeving?

Natuurlijk is de winterperiode uitdagend door zijn kortere dagen, minder zonlicht en koud weer. Absoluut heeft dat invloed op ons humeur en energieniveau. Maar wil je blijven doorgaan met het klakkeloos de schuld geven aan die factoren? Dat mag hoor, maar het hoeft niet…

Je kunt dit jaar ook kiezen de regie te pakken en actief aan de slag te gaan om die stress en dat korte lontje nu eens echt definitief op te ruimen, ongeacht het seizoen.

Dan ga je pas ECHT genieten van het voorjaarszonnetje!